Pagina's

maandag 19 september 2011

Botontkalking

Weinig mensen weten dat de strijd tegen botontkalking al tijdens de jeugdjaren begint. Een degelijk uitgebalanceerde voeding die rijk is aan vers fruit en groenten en voldoende bewegen is van vitaal belang. Jonge mensen zouden dan ook aan sport moeten doen. Sport gedurende de tienerjaren vormt de basis voor een degelijke kwaliteit van het beendergestel op latere leeftijd.
Preventie van botontkalking (osteoporose) heeft, vanaf het 35ste levensjaar ook te maken met een voldoende dagelijkse aanvoer van calcium, vitamine D en vitamine K2.

Magnesium en kalium (potassium) zijn andere micronutriënten die belangrijk zijn om botontkalking te voorkomen. Deze stoffen zijn terug te vinden in biologisch geteelde groene bladgroenten, noten, volkoren granen en aardappelen. Bananen zijn de voornaamste kaliumbron.
Mensen die teveel vlees eten of geraffineerd voedsel consumeren, hebben een overschot aan zuren in het lichaam. Dit teveel aan zuren wordt door het menselijk organisme gecompenseerd door de calcium voorraad aan te spreken. Op deze wijze ontstaat er een nieuwe vorm van botontkalking die enkel kan vermeden worden door aangepaste voeding waarbij zeker voldoende inname dient plaats te vinden van de hierboven vermelde mineralen en vitamines.

Mild belast bewegen, al dan niet onder leiding van een fysiotherapeut, is naast een optimaal voedingspatroon van groot belang. Een dagelijkse pittige wandeling is al een mooi begin om botontkalking tegen te gaan.
Ga sporten is ons advies . . . . .

Neem voor een bij uw situatie passend advies contact met ons op . . . . . . . .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten