Pagina's

donderdag 8 september 2011

Nieuwe aanpak rugklachten - Zwemmen als rugsteun


Op 10 oktober 2011 start de training voor mensen met lage rugklachten op basis van instabiliteit van de lumbale wervelkolom. Instabiliteit is een frequente oorzaak voor lage rugklachten. Deze klachten kun je het best op een actieve manier aanpakken.

De training vindt in plaats in het 25 meter bad van het Hanzebad en in de trainingszaal van FysioMobilae Hanzeland  in het zelfde complex.

Er wordt gewerkt volgens een vast oefenschema.
In het water wordt gedurende ongeveer 30 minuten de rugcrawl getraind onder leiding van een zwemtrainer.

Na een rustmoment oefent u in de trainingszaal om de coördinatie en stabiliteit van het de lage rug ook op het droge te verbeteren
Het programma duurt 10 weken. U bent actief op maandag en donderdag. Rugcrawl van
18.00 – 18.30 uur. Op maandag oefent u voorafgaand of na de rugcrawl droog onder leiding van een van de fysiotherapeuten.

In de eerste 5 weken van het programma traint u twee keer per week de rugcrawl en één keer de droge oefentherapie. Daarna oefent u één avond droog en de andere avond de rugcrawl.

Op 26 september a.s. is er voorlichtingsbijeenkomst in de wachtruimte van het Therapiebad. We beginnen om 19.30 uur. Hier wordt de inhoud van de cursus nader toegelicht. U kunt daar met uw vragen terecht.

Het programma is niet geschikt voor mensen met watervrees. U moet kunnen zwemmen.

Er wordt naast een grote inzet en een sterke trainingsmotivatie verwacht dat u een aantal vragenlijst invult. Hiermee kunnen we na afloop het effect meten.

Na afloop wordt het resultaat en een vervolgtraject met u besproken. Uw huisarts wordt, met uw instemming, op de hoogte gebracht van de resultaten.

Voor meer informatie over dit programma kunt u contact opnemen met FysioMobilae, telefoon 038-4602217 4216454.

www,fysiomobilae.nl     info@fysiomobilae.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten